Розвиток швидкісно-силових якостей юних дзюдоїстів методом колового тренування - Добринський, Володимир Семенович; Мудрик, Жанна Станіславівна; Щербинська, Оксана Олександрівна; Dobrynskyi, Volodymyr; Mudryk, Zhanna; Shcherbynska, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Завдання дослідження − експериментально обґрунтувати ефективність використання методу колового тренування для розвитку швидкісно-силових якостей юних дзюдоїстів 13–14 років. Педагогічним експериментом доведено, що швидкісно-силові якості в дзюдо дуже важливі і їх значущість із кожним роком зростає. У практиці підготовки дзюдоїстів під час розвитку швидкісно-силових якостей використовують різні вправи із засобів загальної й спеціальної фізичної підготовки. Колове тренування є однією з організаційно-методичних форм застосування фізичних вправ, яка будується так, щоб створити переважні умови для комплексного розвитку фізичних здібностей юних спортсменів. Метод колового тренування дає змогу забезпечити високу загальну й моторну щільність занять, полегшує облік, контроль та індивідуальне регулювання навантаження, активізує участь юних дзюдоїстів у тренувальному процесі. The task of research is experimental grounding the efficiency of the use of the method of circular training for development of speed-power qualities of young judoists aged 13-14 years old. It is proved by a pedagogical experiment that speed-power qualities in judo are very important and their meaningfulness grows with each year. In practice of training of judoists for development of speed-power qualities different exercises are used from facilities of general and special physical preparation. The circular training is one of organizationally methodical forms of application of physical exercises, which is built so that to create overwhelming terms for complex development of physical capabilities of young sportsmen. The method of the circular training allows to provide the high general and agile closeness of employments, facilitates an account, control and individual adjustment of loading, activates participation of young judoists in the training process.
Development of Speed-power Qualities of Young Judoists by the Method of Circular Training
Keywords: дзюдо; швидкісно-силові якості; колове тренування; тестування; judo; speed-power qualities; circular training; testing