Рекламна діяльність ресторану: оптимізація та шляхи підвищення ефективності - Арендарчук, Софія Володимирівна (My University, 2024)
В роботі досліджено теоретичні аспекти рекламної діяльності в ресторанному бізнесі, здійснено загальну характеристику реклами та рекламної діяльності та основні особливості планування. Наведено основні інструменти рекламної діяльності які важливі для власників ресторанів та гастрономічних закладів та за допомогою яких можливо підвищити ефективність роботи закладу. Проведено аналіз рекламних стратегій в ресторанній сфері, та SWOT-аналіз рекламних кампаній ресторанів. Узагальнено інформацію щодо основних переваг та перспектив використання онлайн-платформ та впливу соціальних мереж на рекламну діяльність. Зазначено, що використання онлайн-платформ, зокрема соціальних мереж, стає ключовим фактором для успіху рекламної діяльності. Соціальні мережі визначають нові стандарти комунікації та спілкування, та їхній вплив на рекламний ландшафт є несумісним із загальними традиційними підходами. Як показують дослідження, ці платформи не тільки забезпечують бізнесам доступ до широкої аудиторії, але й стають каталізатором зміни у способах взаємодії з клієнтами. Запропоновано шляхи підвищення ефективності рекламної діяльності для ресторанної сфери, шляхом аналізу використання креативних підходів у рекламі.
Keywords: реклама; SWOT-аналіз; ресторанний бізнес; бренд; соціальні мережі