Кліометрія наукової періодики з політології як оцінка комунікативної якості - Ганжуров, Юрій Семенович; Ganzhurov, Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Глобалізація наукових шкіл політології багато в чому залежить від наукометричної професійної періодики. На етапі підвищення вимог до якості наукових журналів ця обставина виходить на перший план. Вона повинна стати вирішальним при включенні журналу до переліку фахових видань, які офіційно вважаються такими, що можуть публікувати результати наукових досліджень. Моніторинг журналів із політології розкрив стан і перспективи ситуації. Об’єктами аналізу стали такі показники: наявність викладу робочого змісту матеріалу англійською мовою, вимоги до авторів щодо оформлення статей, розміщення повнотекстової версії журналу на веб-порталі «Наукова періодика», переклад, анотації та виклад ключових слів статті англійською мовою, наявність індексів ISSN та УДК. Також перспективною вважається мережа електронних журналів із політичних наук як оперативний спосіб поширення інформації в системі Інтернет. Globalization of scientific schools on political science depends on scientometric professional periodicals. At the stage of increasing requirements for quality of magazines in political science this fact comes to the fore. It must become decisive in allocating the magazine to the list of professional publications that are officially considered to be such that can publish the results of scientific research. Monitoring of magazines in political science revealed the state and prospects of the situation. The objects of the analysis became the following indicators: the presence of the statement of the material’s working content in English, the requirements for authors on the articles, the full-text version of the magazine on the web portal «Scientific Periodicals», translation, annotation and presentation of the key words of the article in English, the presence of indexes ISSN and UDC. A network of electronic journals in political science is also considered to be promising as the efficient way to disseminate information on the Internet.
Cliometrics of Scientific Journals in Political Sciences as a Mean of Assessing Communicative Quality
Keywords: комунікативність; communicativeness; кліометрія; cliometrics; глобалізація; globalization; наукова періодика; scientific periodicals; наукометрія; scientometrics