Обґрунтування управлінських рішень та оцінювання ризиків: навчальний посібник - Полінкевич, Оксана Миколаївна; Волинець, Ірина Григорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У посібнику розглянуто актуальні питання прийняття управлінських рішень, управління ризиками в умовах невизначеності, окреслено технології та критерії прийняття рішень, методичні основи підготовки та реалізації, їхнє прогнозування та аналізування. Описано теорію корисності та показано її використання при прийнятті рішень. Зазначено вплив нераціональності на поведінку споживачів у поведінковій економіці, яку варто враховувати, обґрунтовуючи управлінські рішення. Значна увага приділяється прийняттю рішень при конфліктах, окремо виділено фінансові та інвестиційні рішення за умов ризику, запропоновано їхнє якісне і кількісне оцінювання, окреслено напрями та методи зниження ступеня ризику.
Для наукових працівників, спеціалістів у сфері управління, викладачів, аспірантів і здобувачів економічних спеціальностей закладів вищої освіти. Матеріал навчального посібника сприятиме набуттю спеціалістами сфери економіки та управління базових компетенцій з питань прийняття обґрунтованих управлінських рішень та управління ризиками, управління вартістю підприємства.
Keywords: Управлінські рішення та їхні види; технології прийняття рішень; Моделі прийняття рішень; Евристичні методи рішень; 330.131.7 (075.8)+658.012.12(075.8)+658.01(075.8)