Сучасний стан і перспективні напрями картографування земельних ресурсів на основі даних дистанційного зондування Землі - Смірнов, Я. В.; Smirnov, J. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Подано огляд основних досліджень, присвячених картографуванню структури та динаміки земельних ресурсів на основі даних дистанційного зондування Землі. У результаті виявлено певне переважання даних знімальної системи Landsat як основи для картографування змін структури земельних ресурсів, а також взаємозв’язок між кількістю досліджень, присвячених змінам структури земельних ресурсів, та загальним рівнем комплексних соціально-економічних змін, що відбулися у межах території дослідження за останні десятиліття.The article reviews the main studies submitted on mapping the structure and dynamics of land-use and land-cover with remote sensing technologies. The study found a prevalence of Landsat data set as a basis for mapping land-use and land-cover changes. It also revealed the relationship between the amount of research on changes in the structure of land resources and the general level of complex socio-economic changes that have occurred on the study territory over the past decades.
Current Status and Future Direction of Land-use and Land-cover Mapping With Remote Sensing Data
Keywords: земельні ресурси; структура та картографування земельних ресурсів; дистанційне зондування Землі; land resources; land-use and land-cover mapping; remote sensing