Дмитрій Карамазов М. Хвильового та Іван Карамазов Ф. Достоєвського: сходження "На глибинах" - Боговін, Ольга; Bohovin, Olha (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті зроблено спробу компаративного аналізу образів-персонажів М. Хвильового та Ф. Достоєвського з погляду типу „громадської людини” і вираження авторської ідеї. The author of the article makes the attempt of comparative analyses of the figures in the works by Mykola Khviloviy and Fedir Dostoyevsky from the point of view of the „civil personality” and expression of the writers’ ideas.
Dmitry Karamazov by Mykola Khviloviy and Ivan Karamazov by Fedir Dostoyevsky: Convergences „in the Depth”
Keywords: громадська людина; civil personality; образ-ідея; image-idea; авторська метапрограма; author’s meta-program; моральна свобода; moral liberty; діалог письменників; writers’ dialogue; естетична поліфонія; aesthetic polyphony