Сталі народні порівняння в мовній свідомості сучасних українців (за результатами асоціативного експерименту) - Жуйкова, Маргарита Василівна (Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, 2018)
Загалом опрацювання отриманих результатів дозволяє дійти висновку, що в сучасному українському мовному просторі, принаймні на теренах Західної України, значною мірою збережена традиційна для української свідомості стереотипізація ознак, виражених якісними прикметниками. Це свідчить про неперервну тяглість культурної практики, її стійкість до зовнішніх впливів та руйнації, успішну трансляцію національної ментальності в часі, попри всі страждання і біди, що випали на долю української нації в ХХ ст.