Актуальні проблеми світового господарства і міжнародних економічних відносин - Сищук, Андрій Артемович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Змістом навчальної дисципліни „Актуальні проблеми світового господарства і міжнародних економічних відносин” є вивчення сучасних методологічних основ аналізу, чинників, тенденцій та актуальних проблем розвитку світового господарства і міжнародних економічних відносин структури сучасного світу, місця України у сучасних світогосподарських процесах. До кінця навчання студенти будуть компетентними у таких питаннях: опанування методологічними основами аналізу світового господарства і міжнародних економічних відносин; з’ясування суті, чинників, тенденцій та проблем розвитку сучасного світового господарства і міжнародних економічних відносин; аналізу структури сучасного світу та специфіки її елементів; осмислення проблем ефективної участі України у міжнародних економічних процесах та напрямів їх вирішення.
Keywords: фінансова глобалізація; неоліберальна модель глобалізації; структура сучасного світу