Трактування терміну сакральний ландшафт - Міщенко, Олена Віталіївна; Mishchenko, Olena V. (Інститут географії НАН України, 2018)
Досліджено походження понять сакральний і ландшафт. Проаналізовано провідні підходи щодо трактування терміну сакральний ландшафт у географічній науці. Сформульовано трактування терміну сакральний ландшафт, що враховує його генезис, історію формування священного місця і простору.

The origin of concepts of sacral and landscape is investigated. The leading approaches to the interpretation of the term sacral landscape in geographic science are analyzed. The interpretation of the term is sacral formulated, taking into account its genesis, the history of the formation of sacred place and space.
Treatment of the term sacral landscape
Keywords: сакральний; релігійний; сакральний ландшафт; sacred; religious; sacred landscape