Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням : силабус нормативної навчальної дисципліни - Шевчук, Тетяна Римівна; Кирикилиця, Валентина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Силабус навчальної дисципліни «Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням» складено відповідно до освітньо-професійної програми «Лісове господарство» підготовки бакалавра галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» спеціальності 205 «Лісове господарство».
Курс «Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням» всесторонньо розвиває особистість природничо-математичного профілю і зорієнтований на формування навичок і вмінь практичного володіння англійською мовою зі свого фаху та на розвиток у студентів мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається.