Образ жінки в сучасному англомовному жіночому журналі - Крижанівська, Г. Т.; Kryzhanivs’ka, H. T. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті узагальнено результати розвитку сучасних тендерних досліджень та проаналізовано особливості творення гендерного образу аудиторії сучасних англомовних жіночих журналів на рівні образів, які вони пропагують, тем, які висвітлюють, та мовних рис їхніх текстів. The article summarizes the results of modern gender studies and considers peculiarities of gender construction of addressees of modern English magazines for women, particularly through the images they present, topics they discuss, and linguistic features of their texts.
The Image of Woman in Modern English Women’s Magazine
Keywords: гендер; gender; дискурс; discourse; феміністська лінгвістика; feminists linguistics