Менеджмент персоналу: програма вибіркової навчальної дисципліни - Черчик, Лариса Миколаївна; Cherchyk, Larysa M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є процес управління персоналом підприємства (установи), формування кадрової політики. Менеджмент персоналу як наукова система організації виробництва і одна з найважливіших умов ефективної та результативної роботи підприємств набув загального визнання. У сучасних умовах управління персоналом є складним соціально-економічним явищем, яке відбивається практично на всіх аспектах життя суспільства. Менеджмент персоналу пов’язаний з основами менеджменту; маркетингом; фінансовим менеджментом; інвестиційним менеджментом; банківським менеджментом; економікою підприємства; основами підприємництва; галузевими економіками; економікою праці; організацією, нормуванням і оплатою праці; організацією виробництва; економічним аналізом; основами планування і макроекономічного прогнозування та іншими дисциплінами.
Програма навчальної дисципліни «Менеджмент персоналу» для студентів галузі знань 0305 – «Економіка та підприємництво» спеціальностей 8.03050801 – «Фінанси і кредит», 8.03050901 – «Облік і аудит».
Keywords: менеджмент; персонал