Повісті «Жаль», «Над морем», «Приязнь» Лесі Українки як цикл про пошук сенсу життя - Головій, Оксана; Goloviy, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано повісті «Жаль», «Над морем» та «Приязнь» Лесі Українки як єдиний цикл. Звернено ува¬гу на проблематику, конфлікт, тип героя-персонажа, основні мотиви циклу тощо. Виявлено стильові особ¬ливості творів.In this article we analyzed the tales «Sorrow», «Above sea», «Friendliness» of Lesya Ukrainka as united cycle. We took notice of problems, conflict, type of character-personage, fundamental motifs of cycle et cetera. We showed the stylish peculiarity of writings.
Tales «Sorrow», «Above sea», «Friendliness» of Lesya Ukrainkaas Cycle About Search of Vital Sense
Keywords: проза Лесі Українки; повість; цикл; неореалізм; символізм; імпресіонізм; «філософія життя»; екзистенціалізм; Lesya Ukrainka’s prose; tale; cycle; neo-realism; symbolism; impressionism; «philosophy of life»; existentialism