Каталіметричне визначення нанограмових кількостей феруму (ІІІ) методом хемілюмінесценції - Блажеєвський, М. Є.; Боровська, І. М.; Євтухов, В. О.; Blazheіevskyi, M. Ye.; Borovska, I. N.; Yevtukhov, V. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Вивчено кінетику реакції хемілюмінесцентного окиснення люмінолу гідроген пероксидом у присутності солей феруму (ІІІ) фотоелектричним методом у дискретному режимі. Встановлено, що співмолярні кількості со- лей купруму (ІІ) не впливають на початкову інтенсивність хемілюмінесценції в системі Н2L – NaOH – H2O2 – Fe (ІІІ). Опрацьовано методику кількісного визначення феруму (ІІІ) у модельних розчинах в присутності співмолярних кількостей купруму (ІІ). При визначенні 2,50∙10-7 моль/л феруму (ІІІ) RSD = 3,32 % при правильності +1,60 %. The kinetics of the chemiluminescence oxidation of luminol by hydrogen peroxide in the presence of iron (III) salts by a photoelectric method in a discrete model. It is established that equimolar amounts of copper (II) does not affect the initial intensity of Н2L – NaOH – H2O2 – Fe(ІІІ) chemiluminescence system. The quantitative determination method of iron (III) in model solutions in the presence of equimolar amounts of copper (II) was developed. RSD of 2,50∙10-7 mol/l iron (III) analyses was 3,32 % at 1,60 % accuracy.
Catalimetric D etermination N anogram A mounts of I ron (III) C hemiluminescence M ethod
Keywords: кінетичний метод хемілюмінесценції; визначення феруму (ІІІ); вплив купруму (ІІ); chemiluminescence kinetic method; determination of iron (III); the effect of copper (II)