Вікова динаміка спритності та засоби її покращення у школярів 11–13 років - Ковальчук, Надія Миколаївна; Санюк, Володимир Іванович (Педагогічна преса, 2019)
В статті проаналізовано вікову динаміку природного розвитку спритності, визначено пріоритетність методичних прийомів її удосконалення. Авторами доведено, що човниковий біг є не лише контрольним тестом на спритність, а й ефективним засобом її розвитку. В статті наведено низку рухливих ігор та комплексів вправ основної гімнастики, які ефективно впливають на зростання показників спритності дівчат та хлопців 11–13 років.
Keywords: спритність; координаційні здібності; школярі 11–13 років; човниковий біг; рухливі ігри; вправи основної гімнастики