Інноваційна діяльність у фізичному вихованні загальноосвітніх навчальних закладів - Москаленко, Наталія; Moskalenko, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті на основі цілісного наукового аналізу дається уявлення про особливості інноваційної діяльності з фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів; представлено структуру, етапи, ознаки, які характерні для інноваційного розвитку. Щоб реалізувати поставлену мету дослідження, використовували системний аналіз. Інноваційна діяльність у фізичному вихованні спрямована на покращення змісту, форм, організації, методів і системи організаційно-управлінської діяльності. Аналіз системи фізичного виховання дав підставу представити цілісну модель інноваційної програми фізкультурно-оздоровчої роботи, спрямовану на покращення психічного, фізичного й соціального здоров’я учнівської молоді. In the article on the basis of holistic scientific analysis it is given information on peculiarities of innovative activity on physical education of comprehensive educational establishments. It is presented the structure, stages, indication which are peculiar to innovative development. In order to attain the aim of the study it was applied the system analysis. Innovative activity in physical education is aimed at improvement of content, forms of organization, methods and system of organization-managerial activity. Analysis of physical education system allowed presented the integral model of innovative program of sports-recreational work which is aimed at improvement of mental, physical and social health of the studying youth.
Innovation Activity in Physical Education of Comprehensive Educational Establishments
Keywords: інноваційна діяльність; фізичне виховання; загальноосвітні навчальні заклади; фізкультурно-оздоровча робота; innovative activity; physical education; comprehensive educational establishment; sports-recreational work