Тлумачення норм права як спосіб подолання правових колізій - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Донецький юридичний інститут МВС України, 2011)
Тлумачення може бути засобом подолання колізії лише у випадку, коли вибір між конфліктуючими нормами не можна зробити на підставі колізійних норм і правоположень або таких недостатньо (наприклад, при колізії між спеціальними нормами). У цьому випадку запропоновані варіанти тлумачення згодом (після їхнього визнання на практиці і кількаразового одноманітного застосування) можуть набувати характеру правоположень.
Keywords: тлумачення; правові колізії