Роль куратора групи в організації позанавчальної виховної роботи в закладі вищої освіти - Бахомент, Світлана; Бляшевська, Алла; Боремчук, Лілія (My University, 2018)
У статті висвітлюються теоретичні аспекти сутності, структури, змісту, значення роботи куратора академічної групи ЗВО та його впливу на студентський колектив. Встановлено, що діяльність куратора ЗВО має високу соціальну значущість і займає одне з центральних місць у формуванні національної свідомості і духовної культури українського студентства. Професійна педагогічна діяльність куратора розглядається як цілісна динамічна система. Визначено структурні елементи педагогічної діяльності куратора групи, які складають систему і знаходяться у прямій та зворотній взаємозалежності. The article covers the theoretical aspects of the essence, structure, content, the importance of the work of the curator and the academic structure of the higher educational institution and its influence on the student's team. It has been established that the activity of the curator of a higher educational establishment has a high social significance and occupies one of the central places in the formation of national consciousness and spiritual culture of Ukrainian students. The curator's professional teaching activity is considered as a holistic dynamic system. The structural elements of pedagogical activity of curator of groups are determined, which are in direct and inverse interdependence.
Keywords: куратор; виховний процес у закладі вищої освіти; організаційні форми виховної роботи; поза навчальна виховна робота