Павло Тичина та Григорій Сковорода : Філософія душі й філософія духа - Мартинюк В.; Martyniuk V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Порівнюючи спрямування думок, бажань, переживань ліричних героїв віршів П. Тичини і Г. Сковороди, написаних у ранній період творчості, автор статті знаходить деякі відмінності в художньому мисленні названих письменників і визначає його відповідно як „філософію душі” й „філософію духа”. In comparision of the course of thoughts, desires and aspirations of lyric personages in the poems written by P. Tychyna and H. Skovoroda in their early years, the author reveals some different thinking and mindset of both writers, the things which he determines as „philosophy of the soul” and „philosophy of the spirit”.
Pavlo Tychyna and Hryhoriy Skovoroda: Philosophy of the Soul and Philosophy of the Spirit
Keywords: філософія серця; „philosophy of the heart”; душа; soul; дух; spirit; ліричний герой; lyric personag; трансцендентний; transcendental