Текст оголошення як фрейм інформації (на матеріалі оголошень різнопланового спрямування видання The Guardian) - Предій, Юлія Дмитрівна; Prediy, Yu. D. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Виникнення та розвиток мережі Інтернет зумовили появу нового комунікативного простору, який активно досліджують у сучасній філології. У статті зроблено спробу наголосити на основній відмінності інтернет-дискурсу від інших типів дискурсів – організацію текстового простору у вигляді семантичної фреймової мережі. На прикладі дослідження текстів оголошень, відмінних за змістом, проте єдиних за формою, висвітлено можли¬вості застосування фреймового аналізу текстів інтернет-дискурсу з метою їх когнітивної інтерпретації. Development of WWW caused appearing of the communicative space that keeps on attracting linguists’ attention. The article aims at discovering the basic features of internet discourse, with emphasis of its peculiar feature that distinguishes it from other types of discourse that is frame based construction. On example of ads corpus there were shown opportunities of frame analysis application in its further cognitive interpretation.
Texts of Ads as Frame of Information (Based on the Corpus of Ads from The Guardian)
Keywords: реклама; advertisement; дискурс; discourse; інформація; information