Ризикологія: програма вибіркової навчальної дисципліни - Коленда, Наталія Вікторівна; Kolenda, Natalia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Предметом вивчення дисципліни є теоретичні та практичні питання системного аналізу економічного ризику, математичні методи та моделювання економічних систем, обтяжених ризиком. Вивчення курсу "Ризикологія" базується на знанні студентами циклу фундаментальних та професійно-орієнтованих дисциплін (макроекономіка, політична економія, вища математика, теорія статистики, теорія ймовірностей і математична статистика, математичне програмування, логіка, інформатика і комп'ютерна техніка), цілеспрямованої роботи над вивченням спеціальної літератури, активної роботи на лекціях та практичних заняттях, самостійної роботи та виконання розрахункових завдань з використанням ЕхсеІ.
Програма навчальної дисципліни «Ризикологія» для студентів галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит».
Keywords: ризики; ризикологія