Характеристика стану здоров’я молодших школярів дитячого притулку - Цюпак, Юрій; Tsyupak, Yuriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено аналіз стану здоров’я молодших школярів дитячого притулку. Результати досліджень показали, що діти молодшого шкільного віку, які поступають до дитячого притулку, частіше хворіють, ніж їхні однолітки зі шкіл. Також у дітей із притулку виявлено значні відхилення зі сторони серцево-судинної системи, що й спричиняє її напруження. Це, зі свого боку, позначається на економності функцій та резервних можливостей цієї системи, впливає на рівень соматичного здоров’я дітей і вказує на необхідність проведення комплексу оздоровчих заходів та формування здоров’язберігальних знань та навичок. The analysis of the state of health of the junior pupils who live in the orphanage has been carried out. The results of the investigation have shown that the junior pupils, who come to the orphanage are more frequent ill than their peers. Considerable deviations by the children of the orphanage from the side of activity of the cardiovascular system and it causes tension are also showed. This in turn affects economy of functions and reserve possibilities of this system, influences on a somatic health of children and points to the necessity of realization of health measures and forming of healthsaving knowledge and habits.
Characteristics of the Health of Junior Pupils of the Orphanage
Keywords: дитячий притулок; молодші школярі; стан здоров’я; серцево-судинна система; orphanage; junior pupils; state of health; cardiovascular system