Пропедевтика психології розвитку та організації наукових досліджень в галузі - Коць, Михайло Онисимович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчальна дисципліна є пропедевтичним курсом циклу професійної та практичної підготовки фахівця з психології, а тому вивчається першою і є основою для вивчення всіх наступних професійно-орієнтованих дисциплін (загальної, експериментальної, соціальної, вікової, педагогічної, практичної психології, психодіагностики , тощо). Метою викладання навчальної дисципліни «Пропедевтика психології розвитку та організації наукових досліджень» є формування наукових уявлень про процес психічного розвитку, рушійних сил, закономірностей, особливостей розвитку психіки у різні вікові періоди та організацію методології наукового пізнання.
Keywords: пропедевтика; розвиток; наукові дослідження