Організація роботи з електронними зверненнями громадян в Україні - Баранович, Максим Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі комплексно проаналізовано організацію роботи з електронними зверненнями громадян в Україні, враховуючи правове регулювання, процедури обробки, технічне забезпечення, права та обов'язки сторін, а також перспективи удосконалення системи. Дослідження висвітлює актуальність теми в умовах цифрової трансформації суспільства та зростання впливу інформаційних технологій на взаємодію громадян із державою. У роботі детально розглянуто правове регулювання електронних звернень, включаючи аналіз наявного законодавства та необхідність його постійного оновлення для відповідності сучасним технологічним викликам. Важливу увагу приділено захисту конфіденційності та безпеки інформації, що є критично важливим у контексті захисту персональних даних громадян. Важливим аспектом дослідження є аналіз прав та обов'язків сторін у процесі обробки електронних звернень, що сприяє підвищенню рівня прозорості та підзвітності державних інституцій. Робота також висвітлює міжнародний досвід у сфері організації роботи з електронними зверненнями громадян, що може бути корисним для вдосконалення української системи. Дослідження показує, що інтеграція міжнародних стандартів та найкращих практик сприятиме підвищенню ефективності та якості надання державних послуг. Перспективи розвитку системи включають впровадження нових технологічних рішень, вдосконалення законодавства, а також залучення громадськості до процесу подання та відстеження електронних звернень.
Keywords: електронні звернення; Україна; технічне забезпечення; правове регулювання; захист конфіденційності; штучний інтелект; міжнародний досвід; цифрова трансформація