Семантико-синтаксичні особливості прикметникових форм у перекладах із близькоспоріднених мов - Приймачок, Оксана; Pryimachok, Oksana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті йдеться про шляхи відтворення граматичних значень у перекладах із близькоспоріднених мов – російської й української. Предметом аналізу стали короткі форми якісних прикметників російської мови та можливі варіанти їх передачі в українських перекладах. Дослідження виконано на матеріалі художнього мовлення (роман О. С. Пушкіна „Евгений Онегин” та його переклад українською мовою М. Т. Рильським). . Clause is devoted to questions of reproduction of grammatic values in translations from closely related languages of Russian and a Ukranian language. A subject of the analysis became brief forms of qualitative adjectives of Russian and an opportunity of their translation into a Ukranian language. Research is executed on a material of art speech (the novel in A. Pushkina’s verses „Evgenie Onegin” and its translation into M. Rylskogo’s Ukrainian language).
Semantico-syntactical features of forms of adjectives in translations from closely related languages
Keywords: слов’янські мови; slavic languages; переклад; translation; граматичне значення; grammatic value; прикметник; an adjective