Діагностика та лікування хронічної обструктивної патології нижніх дихальних шляхів - Яковенко, Олег Констянтинович; Грицюк, Алла Миколаївна; Дрозд, Христина Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У методичних рекомендаціях розглянуто основні питання спірометрії та діагностики з лікуванням основної хронічної обструктивної патології нижніх дихальних шляхів згідно настанов Європейського респіраторного товариства (ERS), клінічної настанови по бронхіальній астмі (GINA 2024) та хронічного обструктивного захворювання легень (GOLD 2024). Методичне видання призначено для викладачів та здобувачів освіти денної форми навчання галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 222 Медицина освітньої програми Медицина в межах ОК Внутрішня медицина.
Keywords: тестування легеневої функції (ТЛФ); спірометрія; вентиляційна недостатність; бронхіальна астма (БА); хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ); терапія; 616.24-073/.085(072)