Трудові депортації населення Східної Галичини й Волині в Німеччину (1941–1944 рр.) - Стефанюк, Галина; Stefanyuk, G. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано політику нацистського режиму щодо використання праці західноукраїнського населення на примусових роботах у Німеччині, визначено етапи трудових депортацій та охарактеризовано їхні умови праці та проживання. The nazy regeme policy in reference to using the West Ukrainian populations work at the compulsory forced labour in Germany is analysed in the article, the labeur deportation stages are defined and their work and life conditions are characterized.
Zabour Deportation of East Halychyna and Volyn’ Population info Hermany (1941−1944)
Keywords: Друга світова війна; нацистський режим; Третій рейх; депортація; мобілізація; World War II; nazy regeme; Third reich; deportation; mobilization