Ліричний сюжет у контексті розвитку теорії літератури - Полежаєва, Тетяна Вікторівна; Polezhaieva, Tetiana V. (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2007)
У статті розглянуто позиції дослідників з приводу "безсюжетності", "часткової сюжетності" лірики. Наведено докази, що усій ліриці об'єктивно й одночасно властива і сюжетність, і фабульність. У цьому переконує ширше сприйняття форм вияву "сюжету" і "фабули", а також те, що "сюжетність" є неодмінним чинником великого поетичного ланцюга "образність - конфліктність - сюжет - жанр" у будь-якому творі. В статье рассматриваются позиции исследователей по поводу "бессюжетности", "частичной сюжетности" лирики. Приведены доказательства, что вся лирика объективно и одновременно и сюжетна, и фабульна. В этом убеждает более широкое восприятие форм проявления "сюжета" и "фабулы", а также то, что "сюжет" является неотъемлемым звеном большой поэтической цепи "образность - конфликтность - сюжет - жанр", которая имет место в любом художественном произведении.

Clause represents positions of the researchers concerning "without a plot", "a partial plot" lyrics are considered. It is proved theoretically and practically, that in all lyrics peculiar inherent plots and stories are used objectively and simultaneously. In this concept it convinces wider recognition of the form of display of "plot", and also the fact, that "plot" is an element of a poetic link "an image - the conflict - a plot - a genre" in any literary work.
Lyrical plot in context of development of the theory of literature
Keywords: лірика; структура; композиція; сюжет; фабула; будова сюжету; типи сюжетів та фабул; розвиток сюжету; lyrics; structure; composition; plot; story; structure of a plot; development of a plot; types of plots and stories; internal form