Непоставлені задачі як засіб активізації пізнавальної діяльності при вивченні фізики - Борис, Михайло Михайлович; Пазюк, Роман Іванович; Borys, М. М.; Pazyuk, R. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2014)
За допомогою непоставлених задач на прикладі руху тіла, кинутого під певним кутом до горизонту показано, як встановити активний взаємозв’язок між процесом постановки і рішенням, які проведені учнями самостійно.By means of non-formulated problems on the example of motion of the body, thrown at a certain angle to the horizon, it is shown the way to establish active interconnection between the process of formulating and solving, that are carried out by pupils independently.
Non-formulated problems as means of stimulation of cognitive activity in the study of physics
Борис Михайло Михайлович - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теоретичної фізики та методики викладання фізики, Пазюк Роман Іванович - старший викладач кафедри інформатики та ОТ Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка
Keywords: Непоставлена задача; фізична задача; самостійна робота; пізнавальна діяльність; non-formulated problems; physical problems; independent work; cognitive activity