Учасники Листопадового повстання 1830–1831 рр. у Волинській губернії та репресивні заходи російського уряду щодо них - Денисюк, Василь Іванович (My University, 2022)
У статті досліджено проблему представленості різних соціальних груп у Листопадовому повстанні 1830-1831 рр. на Волині, а також заходи російського уряду щодо учасників та підозрюваних. Стаття містить статистичні відомості щодо підозрюваних в повстанні. Здійснено спробу чіткіше визначити частку селян серед учасників повстання, а також їхню мотивацію.
Keywords: повстання; Листопадове повстання 1830-1831 рр.; учасники Листопадового повстання; Волинська губернія; шляхта; селяни; священники; Н. Олізар; К. Ружицький