Формування освітньої програми маркетинг першого (бакалаврського) рівня з урахуванням вимог, направлених на досягнення глобальних цілей сталого розвитку - Лялюк, Алла Миколаївна (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Актуальним питанням постає узгодження освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти з цілями концепції сталого розвитку що віднайшло своє втілення у нещодавно прийнятому МОН України Положенні про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти . Зокрема у переліку критеріїв оцінювання якості ОП передбачено, що освітня програма повинна забезпечувати здобувачами вищої освіти компетентностей, направлених на досягнення глобальних цілей сталого розвитку до 2030 року, проголошених резолюцією Генеральної Асамблеї ООН та визначених Указом Президента України від 30 вересня 2019 року. Узгоджено загальні компетенції, передбачені Стандартом вищої освіти України зі спеціальності 075 Маркетинг для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, які можуть бути направлені на формування знань і умінь у випускників ОП Маркетинг з досягнення цілей сталого розвитку.
Keywords: освітня програма; маркетинг; цілі сталого розвитку; 339.188.4 М 266