Роль прецедентних феноменів у породженні й сприйнятті іронії - Лесик, І. В.; Lesyk, I. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті досліджено особливості функціонування і сприйняття прецедентних феноменів в іронічному спілкуванні. Розглянуто різні види прецедентних феноменів, які слугують реалізації іронічного смислу. The article deals with the peculiarities of functioning and perception of precedent phenomena in ironic communication. The author investigates different types of precedent phenomena that are used for the realization of an ironic meaning.
The Role of Precedent Phenomena in the Production and Perception of Irony
Keywords: іронія; прецедентні феномени; інтертекстуальність; адресат; адресант; precedent phenomena; intertextuality; addresser; addressee; irony