Діяльність Київської судової палати з розгляду цивільних справ (1880-1917 рр.) - Левчук, Юлія Михайлівна; Levchuk, Yuliia M. (Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва ім. академіка Ф. Г. Бурчака, 2016)
У статті досліджено основні аспекти розгляду цивільних справ Київською судовою палатою в апеляційній інстанції. Розглянуто поняття апеляційного провадження по цивільних справах, строки оскарження рішень окружних судів до Київської судової палати, строки розгяду справ та процедуру розгляду цивільних справ Київською судовою палатою.

The basic aspects of civil procedure in Kiev trial chamber as a court of appeal are investigated in the article. The concept of the appeal proceedings in civil cases, terms of appeal and terms of civil case’s trial as well as civil proceedings in Kiev trial chamber are considered.
Keywords: Київська судова палата; судова реформа; апеляційна інстанція; цивільні справи; Судові статути 1864 року; Статут цивільного судочинства; Kiev trial chamber; the judicial reform; the appellate court; civil cases; the judicial statutes of 1864; the Charter of civil legal proceedings