Аналіз технічної підготовленості спортсменок, які займаються естетичною гімнастикою - Борисова, Ю.; Borysova, Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Наведено результати виступу команди Viktoria на чемпіонаті світу з естетичної гімнастики. При виконанні змагальної композиції в гімнасток спостерігалися помилки, зв’язані з різною індивідуальною технікою й фізичною підготовленістю спортсменок. З’ясовано що гімнасткам команди Viktoria потрібно відпрацювати чітке виконання рухів тіла, розвивати відчуття музики й синхронності, допрацювати композицію, переглянути побудову тренувального процесу, особливо структуру окремого заняття. Результати проведеного дослідження використовувалися для розробки методики вдосконалення рівня технічної підготовленості гімнасток. Results of performances of team Viktoria on World Cup on aesthetic gymnastics are given. While performing competition composition gymnasts had errors related to different individual technique and physical preparedness of sportswomen. The conclusion was made that gymnasts from Viktoria team need to work on clear performance of body moves, develop sense of music and synchronicity, complete composition, and reconsider construction of training process, especially structure of individual training. Results of a conducted research were used in developing the methodology that is aimed at perfection of level of technical preparedness among gymnasts.
Analysis of Technical Preparedness of Sportswomen That are Engaged in Aesthetic Gymnastics
Keywords: естетична гімнастика; техніка; підготовка; aesthetic gymnastics; technique; preparation