Три ступені відприкметникової вербалізації (на матеріалі роману М.Вінграновського «Северин Наливайко») - Мельник (Пасічник), Ірина Анатоліївна (Волинський державний університет ім. Лесі Українки, 2007)
У статті системно описано три ступені відприкметникової вербалізації: синтаксичний, морфологічний і семантичний. Теоретичні положення послідовно підтверджено широким фактичним матеріалом, дібраним із роману М.Вінграновського «Северин Наливайко».The article tackles and describes in systems three stages of adjectivized verbalization: syntactical, morphological and semantic. The theoretical conceptions are approved and illustrated with the examples taken from the novel by M. Vingranovsky «Severyn Nalyvajko».
Three stages of adjectivized verbalization
Keywords: транспозиція; вербалізація; відприкметникова синтаксична вербалізація; відприкметникова морфологічна вербалізація; ransposition; verbalization; adjectivized syntactical verbalization; adjectivized morphological verbalization; adjectivized semantic verbalization