Силабус педагогічної практики - Гошовська, Дарія Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Метою педагогічної практики є поглибити і закріпити теоретичні знання, отримані студентами в університеті, навчити застосовувати їх на практиці в навчально-виховній роботі з учнями. Основні завдання педагогічної праткики: • аналізувати, відбирати, структурувати зміст навчального матеріалу для розробки типової навчальної програми з дисципліни; • відбирати, узагальнювати, структурувати зміст навчального матеріалу для лекційного виступу; • розробляти та проводити практичні заняття з обраної теми; • використовувати психодіагностичні методи та методики у відповідності з темою практичного заняття; • враховувати при проведенні лекції чи практичного заняття знання про вікові та індивідуальні особливості людини; • здійснювати активізацію діяльності учнів; • застосовувати різноманітні методи, прийоми та засоби навчання; • проводити зворотний зв’язок з аудиторієюпоглиблення і закріплення теоретичних знань, отриманих в процесі навчання з педагогічних і спеціальних дисциплін, їх практичне застосування в навчально-виховній роботі з учнями.
Keywords: конспект уроку; характеристика на клас; конспект виховного заходу