Етичне управління даними як нова модель міжнародної взаємодії - Галюк, Дмитро; Миронова, Олена Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Стаття розглядає етичне управління даними як нову модель міжнародної взаємодії, що поєднує технологічні, правові та моральні інструменти для забезпечення відповідального використання інформації в цифрову епоху. Особлива увага приділяється етичним ризикам, таким як упередженість алгоритмів і зловживання даними, а також міжнародним ініціативам, як-от GDPR та Global Digital Compact.
Keywords: Етичне управління даними; Великі дані