Теорія ймовірностей та вища математика в соціології - Сальнікова, Світлана Анатоліївна; Salnikova, Svitlana А. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Навчальна дисципліна є важливим базовим предметом, що сприяє розвитку професійної підготовки, формуванню та вдосконаленню певних фахових умінь та навичок у студентів-соціологів як майбутніх фахівців у сфері прикладної соціології. Метою викладання навчальної дисципліни «Теорія ймовірностей та вища математика в соціології» є вивчення таких важливих розділів математики як теорія 4 комбінаторики та теорія ймовірностей, матрична алгебра, теорія графів та ін., котрі є базовими для оволодіння методами та принципами прикладної соціології.
Keywords: теорія ймовірностей; вища математика; матриці; теорія граф