I2Br--селективний потенциометрический сенсор на основе ионного ассоциата метилового фиолетового - Кормош, Ж.О.; Kormosh, Zh.O. (Волинський національний університет ім.Л.Українки, 2009)
Створено пластифікований I2Br--селективний сенсор, що містить як електродоактивну речовину іонний асоціат йодброміду метилового фіолетового. Робочий інтервал рН-сенсора 2–10. Інтервал лінійності електрод- ної функції знаходиться в межах 1×10-7–1×10-1 моль/л, крутизна 4–76 мВ/pC. Розроблений сенсор апробовано при потенціометричному титруванні аскорбінової кислоти та сульфіту натрію. The І2Br--selective electrode-sensor with an ionic associates of methyl violet iodinebromide as electrode-active substance were developed. The рН working range is 2–10. The linearity ranges of the electrode function are 1×10-7 –1×10-1 mol/l, the electrode function slopes are 42–76 mV/decade. The efficiency of the use of sensor for the ascorbic acid and sodium sulfite determination was shown by potentiometric titration methods.
Iodinebromid-Selective Electrode on the Basis of Ionic Associate of Methyl Violet Iodinebromid
Keywords: йодбромідний сенсор; iodinebromide sensor; іонний асоціат; ionic associates; потенціометрія; potentiometri