Методика викладання психології у закладах вищої освіти - Іванашко, Оксана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
До програми освітнього компонента «Методика викладання психології у закладах вищої освіти» розділи, що дозволять узагальнити теоретичні та практичні знання з методики викладання психології у освітніх навчальних закладах і є результатом теоретичних узагальнень попередніх і сучасних наукових досягнень психології навчання, методики навчання і практики педагогічної діяльності. Зміст методики викладання психології передбачає з’ясування основних тенденцій у викладанні різних дисциплін психологічного профілю, що дозволило б мінімізувати інтелектуальні та фізичні затрати для досягнення максимального результату. Водночас, проводиться ретроспектива на традиції вивчення психології у закладах освіти та задаються нові параметри організації навчання з метою формування ключових компетентностей особистості в умовах закладу вищої освіти. Також розглядаються дистанційні технології навчання, принципи роботи системи дистанційного навчання. Психологічні аспекти роботи викладача зво, як організатора взаємодії в педагогічному процесі.
Keywords: науковий апарат психології вищої школи; педагогічні технології у викладанні психології; управління самостійною роботою студентів; професійна компетентність викладача