Міжнародна економічна інтеграція. Європейська інтеграція : програма нормативної навчальної дисципліни - Рудик, Наталія Іванівна; Rudyk, N.I. (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Предмет вивчення навчальної дисципліни є: закономірності функціонування і розвитку міжнародної інтеграції.Охоплюють сферу економічних наук, зокрема теорію економіки; історико-економічні науки (історію національного господарства); функціональні економічні науки (розміщення продуктивних сил, прогнозування та державне регулювання економіки, облік і аудит, статистику, фінанси, економіку праці та ін.); галузеві економічні науки (економіку національного господарства, транспорту, будівництва, сільського господарства тощо). Міжнародна економіка пов’язана з політекономією; основами підприємництва; галузевими економіками; економікою праці; організацією, нормуванням і оплатою праці; міжнародними економічними відносинами, валютно-фінансовими відносинами, організацією виробництва; фінансами підприємства; економічним аналізом; основами планування і макроекономічного прогнозування; бухгалтерським обліком; розміщенням продуктивних сил та іншими дисциплінами. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: Модуль І – Основи міжнародної інтеграції Модуль ІІ – Особливості розвитку міжнародної інтеграції
Програма навчальної дисципліни “Міжнародна економічна інтеграція. Європейська інтеграція” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму підготовки 6.030601 “Менеджмент”.
Keywords: інтеграція; європейська інтеграція; міжнародна економіка; міжнародна інтеграція