Смисл і дискурс у перекладі поезії (на матеріалі «Нічної пісні мандрівника» Й. В. Гете) - Кияк, Т. Р.; Kyiak, T. R. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглядається гіпотеза про наявність фактору дискурсу в процесі перекладу різножанрових текстів. Категорія дискурсу більшою чи меншою мірою впливає на переклад, залежно від об’єкта перекладу в діапазоні «поезія – художня проза – науково-технічні тексти з низьким рівнем абстрактності – із середнім рівнем абстрактності – з високим рівнем абстрактності». This article deals with the hypothesis about the discourse factor preserve of in the process of translation of different text genres. The translation depending on the object of translation in the «poetry – narrative literature – scientific and technical texts with the low abstraction level – with the medium abstraction levelwith the high abstraction level» aspect.
Meaning and Discourse in the translation of poetry (based on «The Traveller's Night Song» by Johann Wolfgang von Goethe)
Keywords: дискурс; discourse; переклад; translation; текст; text