Формування професійної мобільності майбутнього фахівця початкової освіти: програма вибіркової навчальної дисципліни - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою дисципліни «Формування професійної мобільності майбутнього фахівця початкової освіти» є засвоєння майбутніми магістрами початкової освіти теоретико-методичних засад процесу формування професійної мобільності як виключно важливої особистісно-фахової характеристики сучасного педагога на етапі його підготовки у вищій школі. Основними завданнями вивчення дисципліни «Формування професійної мобільності майбутнього фахівця початкової освіти» є поглиблення знань щодо психолого-педагогічної сутності феномену «професійна мобільність особистості»; систематизація наукових уявлень про професійну мобільність як ключову характеристику педагога-європейця, важливу ознаку пізнавальної самостійності вчителя у діяльності; виокремлення провідних тенденцій її формування; стимулювання процесу формування професійної мобільності майбутнього педагога, змістове навантаження якої репрезентує педагогічне спілкування і діяльність
Keywords: професійна мобільність вчителя початкової школи; готовність вчителя до мобільності у нових умовах роботи початкової школи; чинники мобільності вчителя; мотивація педагога