Типові мовні помилки на сторінках друкованих ЗМІ Кам’янеччини - Яворський, Андрій Юрійович; Yavorskij, A. Yu. (Кам’янець-Подільський національний університет ім. Івана Огієнка, 2012)
Систематизовано різнотипні мовні анормативи, вилучені з газет, та запропоновано шляхи їх усунення. Простежено частотність кожного типу помилок, окреслено ступінь їх лінгворизику у процесі редагування. In the article the polytypic abnormities from the newspapers are systemized, and the ways of improvement are suggested. The frequency of every type of mistake as well as the level of linguistic risk in the process of editing is traced.
Keywords: мовна норма; мовна помилка (анорматив); орфографічна помилка; морфологічна помилка; лексична помилка; синтаксична помилка; пунктуаційна помилка; linguistic norms; linguistic mistake (abnormity); orthographic mistake; morphologic mistake; lexical mistake; syntactic mistake; punctuation mistake