Глобальні міста як центри постекономічної цивілізації - Гладкий, О. В.; Gladkey, A. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглянуто сутність концепції постекономічних трансформацій світової цивілізації. Охарактеризовано особливості таких трансформацій у глобальних містах. Визначено напрями реорганізації ринку землі й нерухомості в глобальних містах, ключових ресурсів розвитку міст, їх просторової структури та особливостей розміщення продуктивних сил під впливом постекономічних процесів. Окреслено шляхи видозміни публічних просторів глобальних міст, розкрито особливості трансформації галузевого та географічного поділу праці. The essence of concept of the post-economic transformation in world civilization is disclosed. The features of such transformations growth in global cities are researched. The directions of land rent and real estate market development in global cities are investigated. The key resources of cities development, their spatial structure and dislocation of the productive forces in global cities under the influence of post-economic transformation are explored. The processes of global cities’ public spaces transformations are illustrated. The features of sectoral and geographical division of labor transformations are discovered.
Global Cities as Centers of Post-economic Civilization
Keywords: глобальне місто; постекономічне суспільство; інтелектуальні ресурси; творчі ресурси; трансформація; глобалізація; global city; post-economic society; intellectual resources; creative resources; transformation; globalization