Формування культури дозвілля студентської молоді - Олійник, Ірина; Єрусалимець, Катерина; Oliynyk, Irina; Yerusalimets, Yekaterina (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто теоретичні засади організації вільного часу студента як важливого фактора їхнього культурного розвитку. Розкрито форми й стилі проведення вільного часу та проблеми формування культури дозвіллєвої діяльності студентської молоді у вільний від занять час. Культура дозвілля – це, передусім, внутрішня культура людини, яка передбачає наявність у неї певних особистісних якостей, що дають змогу змістовно та з користю проводити вільний час Розумові здібності, характер, організованість, потреба, інтерес, уміння, смаки, життєва мета, бажання – усе це складає особистісний, індивідуально-суб’єктивний аспекти культури дозвілля. The article deals with the theoretical foundations of free time student, as an important factor in their cultural development. Reveals the shape and style of free time and problems creating a culture of leisure activities of students in free. Culture Leisure - is primarily internal culture of a man who assumes that it has certain personality traits that enable meaningful and usefully spend their free time mentals, character, organization, needs, interests, abilities, tastes, life purpose, desire - all it is personal, individual and subjective aspect of culture entertainment.
Formation of Leisure Culture Among Student Youth
Keywords: дозвілля; вільний час; культура; дозвіллєва діяльність; культура дозвіллєвої діяльності; leisure; free time; culture; free time activity; culture of free time activity