Характеристика стану популяції мошок р. Луга та її приток - Романович, Валентин Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Магістерська робота присвячена вивченню кровосисних мошок природних та штучних водойм басейну річки Луга Володимирського району Волинської області. Мета роботи: Дослідити стан популяції, особливості біології та екології мошок різних типів водотоків Володимирського району. Об’єкт дослідження: Стан популяції мошок (Diptera, Simuliidae) басейну річки Луга. Практичне значення роботи: Матеріали дослідження можуть бути використані працівниками Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України та спеціалістами ветеринарних служб для прогнозування чисельності мошок, а також студентами біологічного факультету під час проходження переддипломної практики. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставлених задач. У першому розділі розглядаються теоретичні засади дослідження, зокрема, стан вивчення проблеми та наводиться фізико-географічна характеристика району дослідження. У другому розділі описуються матеріали та методи дослідження. У третьому розділі аналізуються результати дослідження фауни та біології мошок р. Луга, її приток та меліораивних каналів. У висновках підводиться підсумок проведеної роботи та отриманих результатів. Магістерська робота викладена на 64 сторінках друкованого тексту, складається зі вступу, 3 розділів, висновків. Список літератури містить 40 першоджерел. У додатках міститься рисунків – 3, таблиць – 2.
Keywords: біологія мошок; екологія мошок; кровосисні мошки; басейн річки Луга