Міфологізація українського часопростору в експериментальних романах Галини Тарасюк - Насмінчук, Г. Й.; Nasminchuk, G. Yo. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Досліджено змістові й композиційні якості нових романів Галини Тарасюк, визначаючи особливості функціонування міфічного тексту в її творах. Наголошується наявність у структурі авторського письма психо¬логічного та викривального художніх кодів, сформованих універсальною системою мислення. Важливими ланками художнього моделювання життєвих ситуацій у Г. Тарасюк убачаються традиції національної й інона¬ціональної сміхової культури, зміщення сакрального та профанного часів.The author studies the semantic and compositional quality of new novels by Galyna Taras’uk, specifying the features of functioning of mythological texts in her text. The emphasis is made on the presence of psychological and denunciating codes in the structure of author’s writing, they are created in with the help of universal system of thinking. The very important link of artistic modeling of live situations by G. Taras’uk consider the traditions of national and inonational laughing culture, shifting of sacral and profane times.
The Mythologization of Ukrainian Cronotopos in Experimental Novels by Galyna Taras’uk
Насмінчук Г. Й. Міфологізація українського часопростору в експериментальних романах Галини Тарасюк / Г. Й. Насмінчук // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 12 (237). – С. 96-101.
Keywords: міфологізація; моделювання дійсності; код; одивнення; часопростір; mythologization; modeling of reality; code; time and space; creating a miracle