Психологічні особливості атрибуції успіху та невдачі у студентів-спортсменів - Коваленко, Альона Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Мета дослідження полягає у теоретико-методологічному обґрунтуванні та емпіричному дослідженні психологічних особливостей атрибуції успіху та невдачі у студентів-спортсменів. У першому розділі розглянуто теоретикометодологічні засади вивчення психологічних особливостей атрибуції успіху та невдачі у студентів-спортсменів. У другому розділі описаний методичний інструментарій, який використовувався для діагностики особливостей атрибуції спортсмена, локусу контролю, мотиваційної структури тощо. Здійснено аналіз емпіричних даних вибірки – студентів-спортсменів. У третьому розділі обґрунтовано методичні засади практичної роботи та розроблено програму соціально-психологічного тренінгу щодо формування оптимістичної атрибуції у студентів-спортсменів. За результатами проведеного аналізу теоретико-емпіричного дослідження зроблено висновки. Практична значущість одержаних результатів полягає в тому, що результати дослідження можуть бути використані в діяльності практичних психологів у роботі зі студентами щодо формування оптимістичного атрибутивного стилю.
Keywords: атрибуція; соціально-психологічний тренінг.; оптимізм; спортсмени; мотивація досягнення