Роль самоосвіти у розвитку соціальних навичок майбутніх соціальних працівників - Лякішева, Анна Володимирівна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
Стаття розкриває сутність самоосвіти та її значення у розвитку соціальних навичок у майбутніх соціальних працівників. Навички «soft skills» майбутнього соціального працівника означено як його універсальні, надпрофесійні навички (загальні компетентності), які забезпечують йому гармонійну адаптацію в соціумі та успішне кар’єрне зростання. Визначено важливе завдання закладу вищої освіти, яке полягає в тому, щоб допомогти майбутньому соціальному працівнику навчитися самостійно розробляти індивідуальний план власної самоосвіти та водночас конструювати особисте портфоліо розвитку соціальних навичок.
Keywords: самоосвіта; майбутні соціальні працівники; соціальні навички; soft skills; розвиток; індивідуальний план; портфоліо; інноваційні методи навчання; позанавчальна діяльність; заклади вищої освіти